Vad behöver jag för att skrota min bil?
Du behöver registreringsbevis del 2 (gul) och giltig ID-handling, körkort eller pass. Har du inget registreringsbevis kan du beställa ett nytt på Transportstyrelsen. Du får ditt registreringsbevis inom ett par dagar.
Om det är någon annan som lämnar din bil, behöver denne din fullmakt för att få lämna in den. Det är även bra om du har nycklarna till hands, men detta är inte ett måste. Meddela oss gärna så hittar vi en lösning.
Vad får jag när jag skrotar min bil och kan ni hämta den?
Ersättning och avgifter
Vi betalar ut en ersättning som är upp till 3 000 kr för kompletta bilar med en totalvikt under 3 500 kg.
För ej kompletta bilar (d.v.s. när motor, växellåda, katalysator, batteri eller aluminiumhjul saknas) sker avdrag från ersättningen.
Avdragen kan aldrig bli större än ersättningen.
Du får alltid betalt när du själv lämnar in bilen för skrotning hos oss, alternativt får du lämna bilen gratis om delar saknas.
Bilar som brunnit eller endast har kaross kvar, tas emot gratis.
Gasbil tas emot gratis.
Bilsläp kostar 500 kr att lämna in för skrotning.
Mopedbil, moped, motorcykel, fyrhjuling och snöskoter kostar 500 kr att lämna in för skrotning.
Husvagn kostar 2 500 kr att lämna in för skrotning.
För sopor och annat skräp som inte tillhör bilen/släpet debiteras från 500 kr.
Hämtningsavgifter
Vi hämtar din skrotbil gratis. Vid hämtning betalas ingen ersättning ut.
Om katalysator saknas på bilen eller om vi ska hämta ett släp, en mopedbil, moped, motorcykel, fyrhjuling eller snöskoter utgår en hämtningsavgift på:
700 kr Akalla, Husby, Kista, Rinkeby, Sollentuna, Spånga och Tensta.
900 kr Bromma, Danderyd, Hässelby, Jakobsberg, Järfälla, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby, och Vällingby.
1 100 kr Bro, Brunna, Ekerö, Kungsängen, Lidingö, Märsta, Sigtuna, Stockholm, Vallentuna, Vaxholm och Åkersberga.
Obs! För husvagnar är hämtningsavgiften enligt ovan, plus 2 000 kr. Finns inte ditt område med ovan, kontakta oss för prisuppgift.
Varför tar ni en avgift för hämtning av andra typer av fordon?
Avgiften täcker kostnaden för transport och omhändertagande miljöfarligt avfall från fordonet. Alla seriösa bilskrotare har ett stort miljöfokus och avgiften reflekterar den ambitionen.
Vad får jag för min bil när jag skrotar den?
För kompletta bilar kan en ersättning på 3 000 kronor betalas ut om du kommer in med bilen själv. Vid hämtning av bilen betalas ingen ersättning ut.
Kan jag lämna bilen själv?
Ja! Du är välkommen att lämna din bil här:
Våra öppettider
Mån-Ons kl. 07.00-16.00
Tor kl. 07.00-17.00
Fre kl. 07.00-15.00
Adress
Kronåsvägen 6B
191 46 Sollentuna
Kontakta oss
Kan jag köpa bildelar av er?
Ja, det kan du. På vår självplocksgård kan du leta och skruva loss delar som du är intresserad av. Se över vårt sortiment här.
Jag kan inte närvara vid avhämtning, hur löser vi det?
Är bilen åtkomlig när den ska hämtas, behöver du inte vara på plats. Om bilen däremot står i garage, till exempel, behöver du vara på plats. Då behöver vi boka tid för hämtning.
Kan jag skrota utlandsregistrerade bilar hos er?
Ja, vi på Skrotabilen.nu tar emot utlandsregistrerade bilar också. Du behöver dock ett skrotningsintyg från en auktoriserad bilskrotare som oss. Kontakta oss så guidar vi dig igenom processen.
Vad händer med mitt fordon när ni hämtat det?
När en bil lämnas in för skrotning till en auktoriserad bilskrotare utfärdar denne ett mottagningsbevis, det vill säga ett bevis på att bilen mottagits för skrotning. När bilen tömts på oljor, drivmedel med mera utfärdas ett skrotningsintyg som skickas till Transportstyrelsen. Obs! Skrotningsintyg kan endast utfärdas om du lämnat in del 2 (gul) av registreringsbeviset. Skrotningsintyg får endast utfärdas av en auktoriserad bilskrotare. När ett fullständigt skrotningsintyg inkommit till Transportstyrelsen avregistreras bilen.
Hur vet jag att min bil verkligen blir skrotad och inte hamnar någon annanstans?
Skrotabilen.nu skrotar årligen tusentals fordon på uppdrag av privatpersoner, myndigheter, företag och andra uppdragsgivare. Vi garanterar en säker hämtning och hantering av din bil, samt att rapporteringen till Transportstyrelsen sker korrekt och kompetent.
Min fråga finns inte med här, kan ni hjälpa mig?
Ja. Vänligen kontakta oss på: