Skrota bilen guide

Hämtning

Vill du få bilen hämtad går det alldeles utmärkt. Hämtningen är gratis men då betalas inte någon ersättning ut. Vi samarbetar med flera olika bärgningsfirmor. Du kan antingen fylla i hämtformuläret eller ringa till oss för att göra din beställning. Tänk på att ha registreringsbeviset del 2 (gul) till hands när du gör din beställning.

Hämtar bilen

Avregistrering

När en bil lämnas in för skrotning till en auktoriserad bilskrotare utfärdar denne ett mottagningsbevis, det vill säga ett bevis på att bilen mottagits för skrotning.

När bilen tömts på oljor, drivmedel med mera utfärdas ett skrotningsintyg som skickas till Transportstyrelsen. Obs! Skrotningsintyg kan endast utfärdas om du lämnat in del 2 (gul) av registreringsbeviset.

Skrotningsintyg får endast utfärdas av en auktoriserad bilskrotare. När ett fullständigt skrotningsintyg inkommit till Transportstyrelsen avregistreras bilen.

Avregistrering

Demontering

Innan vi återvinner material ställs bilen ut på vår självplocksgård där man själv kan hitta och ta tillvara de reservdelar man eftersöker. Det här är det miljösmarta och ekonomiska alternativet att reparera sin bil på.

demontering

Återvinning

Resten av bilen demonteras och separeras därefter i olika materialfraktioner (aluminium, aluminium med järn, aluminium med zink, glas, däck, fälgar, kablage, elektronik med mera).

Efter det pressas karossen ihop och transporteras till en fragmenteringsanläggning. Där fragmenteras bilen, slås sönder i en sorts kvarn, till knytnävsstora bitar och sorteras i fler fraktioner för återvinning i tillverkningsindustrin.

Återvinning