Om oss

Skrotbilar och reservdelar

Skrotabilen.nu är en del av Sollentuna Bildemontering AB. Vi tar emot, demonterar och slutskrotar alla slags fordon upp till 3 500 kg (personbilar, skåpbilar, lätta lastbilar, husvagnar, bilsläp, EU-mopeder, motorcyklar, fyrhjulingar, snöskotrar). Vi har försäljning av begagnade reservdelar från lager och från självplockningsgård, samt lagerför också nya reservdelar till konkurrenskraftiga priser. Vi säljer och monterar nya och begagnade däck i egen verkstad.

Sollentuna Bildemontering

Vår affärsidé

Sollentuna Bildemontering AB:s affärsidé är att slutskrota uttjänta bilar, återvinna järn- och metallskrot, demontera och sälja begagnade bildelar. Detta på ett sätt som uppfyller och överträffar miljökraven.

Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund, Bilretur och certifiering

Sollentuna Bildemontering är medlem i Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund, SBR. SBR bildades 1961 och är en sammanslutning av företag inom bilåtervinningsbranschen. Förbundets ändamål är att verka för en sund utveckling av bilåtervinningen i Sverige samt uppnå en optimal återvinning av råvaror och reservdelar från bilar. Sollentuna Bildemontering är auktoriserade av Länsstyrelsen och godkända som mottagningsstation inom bilproducenternas nätverk BilRetur. Sollentuna Bildemontering är också branschcertifierad. Certifieringen är ett branschanpassat miljö-, kvalitets- och arbetsmiljösystem som syftar till att företaget har kontroll över företagets miljöpåverkan, materialflöde och kvalitet på de produkter som levereras. Detta innebär att bilarna tas om hand på ett miljöanpassat sätt gällande krav från myndigheter, berörda företag och kunder.