Bildemontering Stockholm

Bildemontering Stockholm - Vi hämtar bilen

Det smartaste du kan göra är att boka en hämtning av din bil för skrotning. Klicka på ”boka hämtning” och fyll i dina uppgifter. Vi är din bildemontering i Stockholm.

Vi har samarbeten med flera bärgningsfirmor och hjälper dig gärna med transport av bilen till vår bilskrot i Sollentuna.

Skrotabilen.nu är en del av Sollentuna Bildemontering och utgår som namnet avslöjar från Sollentuna. Kostnaden för hämtning av din bil beror på hur långt bort bilen befinner sig.

Läs mer under ”vanliga frågor”. Vanligtvis hämtar vi bilar från norra och centrala Stockholm, men vi har också många kunder i Vallentuna, Vaxholm, Åkersberga, Lidingö och Sigtuna.

Bildemontering Stockholm – Vi hämtar bilen

Avregistering - Brott att ”dumpa” bilen. Demontera din bil i Stockholm

Om du har en uttjänt eller skrotfärdig bil, se då till att ringa till skroten för bortforsling, annars blir du ersättningsskyldig om kommunen tvingas ta bort fordonet åt dig. Som registrerad ägare till ett dumpat bil kan du bli polisanmäld för brott mot miljöbalken. Men dina problem stannar inte där.

Du kommer stå för alla kostnader som uppstår i samband med att ett övergivet fordon omhändertas enligt lag faktureras den registrerade ägaren, oavsett om bilen är avställd eller oskattad. Anlita därför en auktoriserad bildemontering.

Skrotabilen.nu är del av Sollentuna Bildemontering, en bilskrot i Sollentuna som skrotar bilar och ser till att du blir av med ditt gamla fordon. När jobbet är klart utfärdar vi ett skrotningsintyg.

Avregistrering

Bildemontering gratis i Stockholm

Att demontera bilen i Stockholm via skrotabilen.nu och Sollentuna Bildemontering är gratis så länge bilen är komplett och väger mindre än 3 500 kg. Vad betyder då att bilen är komplett?

Att alla delar är intakta och kvar i bilen. En bil som brunnit är till exempel inte komplett. Vi tar ut en avgift på 500 kronor för att skrota en icke komplett bil. Är du osäker, kontakta Sollentuna bildemontering för rådgivning.

Vi utgår ifrån Sollentuna och Stockholm, men hämtar bil från Akalla, Husby, Kista, Rinkeby, Sollentuna, Spånga och Tensta, Bromma, Danderyd, Hässelby, Jakobsberg, Järfälla, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby, och Vällingby, Bro, Brunna, Ekerö, Kungsängen, Lidingö, Märsta, Sigtuna, Stockholm, Vallentuna, Vaxholm och Åkersberga.

Hos oss får du bästa tänkbara service. På Sollentuna Bildemontering handlar det inte bara om att du får tag i de bildelar du ska ha. Det handlar lika mycket om ett gott bemötande.

demontering

Bättre miljö med Sollentuna Bildemontering

Varje år når hundratusentals fordon i Sverige slutet av sitt liv. När uttjänta fordon inte hanteras ordentligt kan de orsaka miljöproblem och skada ekonomin som inte kan ta tillvara viktiga bildelar och råmaterial.

När en bils sista ägare säger farväl till sin bil, lämnas den in till en auktoriserad bilskrot som inleder processen med att demontera bilen på ett miljösäkert sätt.

När allt pappersarbete har slutförts demonteras fordonet. Denna process består av att separera komponenter och farliga material på ett kontrollerat sätt för att undvika förorening av jord, vatten och luft.

Komponenter som olja, filter, bromsvätskor, batterier, katalysatorer och kylvätskor med mera avlägsnas från fordonet, lagras i behållare som tillhandahålls för detta ändamål och hanteras enligt gällande lagkrav.

När fordonet har demonterats upphör det att vara ett farligt avfall. Fordonskomponenterna återvinns sedan för värdering. Metall och andra föremål av värde säljs eller återvinns.

De återstående delarna innehåller ett antal material som kan användas som råmaterial efter att de separerats och behandlats. Det är ett krav att 95 % av bilen återvinns. Återvinn din bil med Sollentuna Bildemontering i Stockholm.

Återvinning

Krav vid demontering av bil i Stockholm

För att vi ska kunna skrota din bil behöver vi registreringsbeviset, den gula delen, och en giltig ID-handling (körkort eller pass går bra).

Saknar du registreringsbevis till bilen du vill skrota på vår bildemontering i Stockholm, kan du enkelt beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Du får registreringsbeviset inom några dagar – vänta med att boka hämtning av din bil tills du har fått det nya registreringsbeviset. Vi kan inte skrota en bil utan registreringsbevis.

Registreringsbevis

Vad får jag för min bil när jag skrotar den?

Från och med den 1 juni 2007 betalas ingen skrotningspremie ut för skrotning av fordon. Det är dock kostnadsfritt att lämna in fordon med producentansvar till oss på skrotabilen.nu. Eventuellt tillgodohavande av fordonsskatt och försäkringspremie återbetalas efter skrotning till registrerad fordonsägare från Transportstyrelsen respektive aktuellt försäkringsbolag.

Vad får jag vid en demontering?

Miljösäker bildemontering i Stockholm

Skrotabilen.nu är en del av Sollentuna bildemontering och vi är en miljöcertifierad och auktoriserad bildemontering. Vi demonterar våra bilar på ett tryggt och miljösäkert sätt i enlighet med gällande EU-direktiv. Vi är medlemmar i Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund, vilket innebär en extra trygghet och garanti för dig som kund.

Miljöaspekten är viktig vid återvinning, eftersom varje fordon innehåller en mängd vätskor och material med stor miljöpåverkan som måste omhändertas. Via Skrotabilen.nu och Sollentuna Bildemontering kan du lita på att din bil skrotas på ett miljösäkert sätt

Miljösäker demontering

Bilen är en fantastisk resurs

Råmaterial är en begränsad tillgång på vår planet. Därför är vi på Skrotabilen.nu beslutna om att vara en del av en cirkulär ekonomi. Här skrotabilen.nu ser vi bilen inte som skrot, utan snarare källa till material som kan återanvändas.

Bilen är fantastisk. Bilen är en resurs när den är förbrukad. Målet med att skrota en bil är att ta vara på dessa resurser. Så vad händer med din gamla trotjänare? Vi börjar med att tömma bilen på vätskor som bromsoljor, spolarvätska, glykol, bränsle och mer. Sedan demonterar vi de delar som är hela och kan återanvändas. Metallen i bilen återanvändes.

Katalysatorer lämnas till destruktion där man tar hand om de olika metallerna som ingår. När vi väl tagit hand om allt material som kan återvinnas skickas karossen till pressen och blir till kuben som du känner igen. Genom att du lämnar din bil för skrotning bidrar du till en miljövänligare Sverige.

Resurs

Välj en erfaren bildemontering i Sollentuna och Stockholm

Skrotabilen.nu är en väletablerad och auktoriserad bildemontering och bilskrot i Sollentuna, norr om Stockholm. Vårt bilskrot har skrotat bilar i Sollentuna och Stockholm i över 50 år. Vi har lång erfarenhet av att skrota bilar och återvinna denna så viktiga resurs.

För oss är det viktigt att skrotning av din bil sker med miljötänk. Vi värnar om personlig service och hjälper dig att få tag i rätt reservdel och bildelar i rätt skick, till rätt pris. Vi är medlemmar i Sveriges Bilåtervinnares Riksförbund, vilket innebär en extra trygghet och garanti för dig som kund.

Sollentuna Bildemontering

Husvagn, släp och andra fordon

Skrotabilen.nu tar även emot andra typer av fordon än bilar. På vår bilskrot i Sollentuna i norra Stockholm demonterar, återvinner och skrotar vi: husvagnar, mopeder, fyrhjulingar, snöskotrar, motorcyklar och släp till bilar. För alla fordon utöver bilar tillkommer det en skrotningsavgift. Skrota din bil med Skrotabilen.nu och Sollentuna Bildemontering.

Husvagn

Sollentuna bildemontering samarbetar med kommuner

Skrotabilen.nu via Sollentuna Bildemontering har varit verksamma över 50 år. Vi har som en auktoriserad bilskrot lång erfarenhet av att skrota bilar från privatpersoner, försäkringsbolag, kommuner och myndigheter. Vi har samarbeten med flertal kommuner i Stockholms län. Du som privatkund kan vara trygg med att vi demonterar din bil på ett säkert och lagenligt sätt.

Du kan enkelt via formuläret beställa en hämtning av din bil. Finns du i norra Stockholm eller i Sollentuna med omnejd? Behöver du skrota din bil? Vi hjälper dig idag. Vi skrotar varje år cirka 2 000 bilar. Om det är dags för dig att säga hejdå till din gamle vapendragare så kan du antingen boka en hämtning hos eller lämna bilen själv på Sollentuna bildemontering. Vi hämtar din bil tidigast två dagar från dagens datum.

Samarbete vid demontering

Kan jag lämna bilen själv?

Ja, självklart!

Du är välkommen att lämna din bil på Sollentuna Bildemontering.

Adress

Kronåsvägen 6B
191 46 Sollentuna

Kontakta oss

08-594 772 91

[email protected]

Våra öppettider

Mån-tor: 07-18

Fre: 07-17

Sollentuna Bildemontering